Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Organizacija RVI Tuzla: Prijem za predstavnike Streljačko-invalidskog kluba Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Prvaci su Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, osvajači Kupa BiH, a njihova dva takmičara predstavljala su Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu koje je prošle godine održano u Beogradu, gdje su u konkurenciji 27 zemalja Evrope u ekipnoj konkurenciji zauzeli visoko šesto mjesto.

Tim povodom predsjednik Organizacije RVI Tuzla Nihad Bukvić upriličio je i prijem za šampione BiH, a kojom prilikom je istakao da su oni svijetla tačka invalidskog sporta u Tuzli ali i cijeloj BiH.

“Pomažemo ih u granicama svojih mogućnosti i nećemo odustati od svakog vida pomoći jer oni nas svake godine obraduju brojnim priznanjima i peharima, kako nas u organizaciji tako i naš grad. U narednom periodu pokušat ćemo da im obezbijedimo adekvatan prostor za treninge i opremu koja je prijeko potrebna. Očekujem s razlogom da ovaj vid pomoći i potrebe da im se omoguće bolji uslovi prepoznaju i nadležne institucije, kako grada tako i kantona, jer oni to zaslužuju”- kazao je predsjednik ORVI Grada Tuzla Nihad Bukvić.

Ilustracije radi na Evropsko prvenstvo u Beograd ovi vrhunski sportisti su išli sa pozajmljenim puškama starim preko 20 godina.

Mirsad Hasić trener je u Streljačko-invalidskom klubu Tuzla već godinama, ali kaže duša me boli kada vidim sa kojom opremom i puškama su se pojavili brojni sportisti na Evropskom prvenstvu u Beogradu a mi smo tamo otišli sa posuđenim puškama starim preko 20 godina.

“U 2018. godini smo osvojili sve što se moglo osvojiti u BiH, treniramo u improviziranoj streljani hodnika Mejdana, sami sve postavimo i kada se završi trening sve razmontiramo i vratimo. Ali mi se ne predajemo i u takvim uslovima osvajamo prva mjesta i u muškoj i ženskoj konkurenciji, prvaci smo BiH i osvajači Kupa za 2018. godinu, a osvojili smo još 34 pehara na raznim takmičenjima širom BiH. Želim se zahvaliti predsjedniku ORVI Grada Tuzla Nihadu Bukviću na ovom prijemu ali i stalnoj podršci koju nam pruža” – kazao je Hasić.

na press konferenciji je još istaknuto kako bi sa boljom opremom i uslovima za trening ovi sportisti vrlo brzo zasjeli na postolje prvaka Evrope a kako kaže Hasić i titula Svjetskih prvaka ne bi bila nemoguća misija.

još jedan podatak vrijedan pažnje je to da Streljačko-invalidski klub Tuzla od ove godine ima i licencu za nastupe van granica BiH na svim evropskim i svjetskim takmičenjima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje