Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održano pojedinačno prvenstvo BiH u krosu: Ena i Amer Bećirović prvaci BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Pojedinačno prvenstvo BiH u krosu u svim uzrasnim kategorijama održano je jučer u Kalesiji u organizaciji AK “Sloboda Tehnograd”.

Titule prvakinje i prvaka BiH za 2023 godinu, osvojili su Ena Bećirović u kategoriji djevojčica i Amer Bećirović u kategoriji dječaka.

Osvojeno je i šest srebrnih medalja, koje su osvojili: Anela Muhtarević u kategoriji seniroki, Rijad Hasanbašić u kategoriji mlađih seniora, Elma Hasanbašić u kategoriji mlađih juniorki, Nikola Pavljašević u kategoriji dječaka, Ahmed Hodžić u kategoriji pionira, te Amna Musić u kategoriji pionirki. Bronzani na ovom takmičenju bili su Sanela Breljaković u kategoriji seniorki, Imad Isabegović u kategoriji mlađih juniora.

  • Pored osvojenih medalja na državnom prvenstvu, takmičari su ujedno osvojili i odličja na Federalnom prvenstvu u krosu, a pored pomenutih takmičara, medalje su osvojili i Ajna Nezirovac, Ema Zahirović u kategoriji pionirki, Nudžejma Vrabac u kategoriji djevojčica i Adem Bajrić u kategoriji pionira.

    Na prvenstvu BiH u krosu nastupilo je šezdesetak takmičara iz brojnih bosanskohercegovačkih atletskih klubova. Takmičenje je održano uz podršku Aero – kluba Tuzla, saopćeno je iz AK “Sloboda Tehnograd”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje