Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održan 28. Auto Rally: Dominacija tuzlanskih klubova (VIDEO)

Preuzmite sliku

U nedelju, 12.05.2019. godine u Tuzli je održan “28. Auto Rally Tuzla 2019”, u organizaciji Auto Moto Kluba TUZAMK Tuzla.

Tradicionalni rally je ujedno bio i prvi rally ovogodišnjeg šampionata u ocjenskoj vožnji spretnosti. Učestvovalo je 26 takmičara, razvrstanih u četiri klase na osnovu radne zapremine automobila kao i uslova za klasu sport i to:

Klasa I  – do 1300 ccm

Klasa II – 1301 do 1600 ccm

Klasa III – 1601 do 2000 ccm

Klasa IV + sport preko 2001 ccm i grupa sport

SAK SPArK Tuzla su predstavljali: Jasmin Babović, Dejan Maskijević, Almedin Omerčević, Haris Memišević, Armin Mujkanović, Mirsad Krainović, Adnan Damadžić, Mirza Žabić i Boris Novak.

Konačni plasman je određen zbirom vremena ostvarenih na tri tehnički zahtjevne staze, a vozači SPArK-a su ostvarili sljedeće rezultate.

U najbrojnioj klasi, klasi II Dejan Maskijevićje nakon tri odlične vožnje osvojio prvo mjesto, dok je klupski kolega Mirsad Krainović rally završio na trećem mjestu uz minimalni zaostatak za drugoplasiranim Nihadom Atikovićem.

U klasi I, u jakoj konkurenciji, Almedin Omerčević rally završava na drugom mjestu, plasiravši se između višestrukih šampiona Alije Karabašića i Salke Duranovića.

U klasi III su nastupila četiri takmičara, a pobjeda je pripala Nedimu Atikoviću ispred Mesuda Krpe i Dragana Lovrenovića.

U Klasi IV, koju su obilježile atraktivne vožnje i velika borba za mjesta na postolju, prvo mjesto je očekivano osvojio Zlatan Dželilović, drugoplasirani je bio Adnan Damadžić ispred klupskog kolege Mirze Žabića.

U poretku klubova najuspješniji su bili domaćini, i to SAK SPArK Tuzla na prvom, TUZAMK Tuzla na drugom mjestu, dok su treće mjesto osvojili gosti iz SAK Komotin Jajce. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,