Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održan 26. međunarodni karate turnir TK Open

Preuzmite sliku

Popularno

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH, KBS Tuzla organizovao je tradicionalni međunarodni karate turnir, 26. TK Open. Ove godine nastupilo je više od 500 takmičara iz BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Una Selman Žilić trenerica u ovom klubu zadovoljna je organizacijom turnira i odzivom učesnika u svim uzrasnim kategorijama.

“Ono što je najvažnije je da se djeca druže, da se zabavljaju, osvajaju medalje i stiču nova prijateljstva. Prvenstveno tako je zamišljen sam turnir, da uspostavljamo prijateljske odnose između klubova, da idemo u druge države, da oni dolaze nama“, istakla je Una Selman Žilić trenerica u KBS Tuzla.

Baš kao i prethodnih i ove godine turnir je međunarodnog karaktera. Sve domaće i ekipe iz regiona imale su fantastične uslove u tuzlanskom Mejdanu da se prikažu u najboljem svjetlu. Osim takmičarskog turnir je i prijateljskog karaktera, zasnovan na međusobnom druženju takmičara i sticanju novih prijateljstava.

“Kaže mudrost, svijeća ne gubi sjaj ukoliko pali drugu svijeću. Mi treneri smo upravo ti koji njih kanališu, vode i upravo ta prijateljstva čine posebnu notu, dio mozaika medalje i takmičenja svakog pojedinca. Tako da nam je s te strane drago što djeca vrše jednu kvalitetnu socijalizaciju ličnosti”, rekao je Armin Topalović trener KBS “Perfekt” Sarajevo

“Ovdje dolazimo već godinama, tradicionalni je to karate turnir. Svake godine se odazovemo u velikom broju i željela bih da čestitam domaćinu Fikretu Selmanu na organizaciji”, naglasila je Dragana Jocković trenerica beogradskog karate saveza.

Za najuspješnije takmičarke i takmičare u katama i borbama pojedinačnim i ekipnim, obezbijeđene su medalje i zahvalnice. U sklopu turnira održan je i memorijal „Fuad Hadžiavdić – Fudo“ u znak sjećanja na ovog vrijednog sportskog radnika. (RTV TK)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,