Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od Tuzle, preko Gračanice do Dohe: Ovčina potpisao trogodišnji ugovor za Al Shamal

alen-doha
Preuzmite sliku

Nedostaju mi roditelji i djevojka a Boga mi i kafica u Slobodi sa svojim prijateljima

alen-dohaTuzlak Alen Ovčina donedavno mladi i perspektivni rukometaš R.K. Gračanice, nedavno je preselio u Katar u nadi da će tamo nastaviti svoju rukometnu karijeru. Nakon probnih utakmica, Alen je za kratko vrijeme uspio demonstrirati svoje rukometno znanje, našao zajednički jezik sa upravom kluba Al-Shamal, te sklopio trogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Katar je sa 1,7 miliona stanovnika, prva zemlja na listi najbogatijih država svijeta,a njihovo ulaganje u sport je već odavno poznato, te brojni poznati i kvalitetni sportisti nastavak svojih karijera nastavljaju upravo u ovoj zemlji, a motiv je prije svega dobra zarada.

Kontaktirali smo Alena,te ga pitali za prve impresije nakon potpisivanja ugovora…

– Kao prvo želim da se zahvalim ljudima iz R.K. Gračanica koji su mi dozvolili da dođem na probu u Katar. Nakon mjesec dana provedenih u Dohi na probi uspio sam evo sklopiti dogovor sa čelnim ljudima iz kluba Al-Shamal. Ako Bog da provest ću ovdje 3 godine. Bilo je malih nesuglasica oko ugovora ali to smo brzo rješili tako da sam sada zadovoljan i uskoro treba da odigram svoju prvu zvaničnu utakmicu.

alwn-doha5

Pitali smo Alena da nam otkrije i par informacija o novom klubu i uopšte o rukometu u dalekom Kataru.

– Al-Shamal se takmiči u najjačoj ligi u Kataru, trenutno ne stoje najbolje na tabeli jer su dosta mlada ekipa, prošle godine je otišlo dosta igrača u druge klubove pa tako da tragaju samo za mladim igračma s kojima će graditi velike ambicije. Osim mene tu su još igrači iz Tunisa i Alžira i domaći igrači. Kvalitet rukometa nije kao u Evropi. Naprimjer, u Kataru se igraju 4 kupa, oni to nazivaju ligom. U prvom kupu ne igraju profesionalci I reprezentativci Katara, ali kada dođe vrijeme za „championship” i druga dva Kupa koja se igraju tada dolaze pravi profesionalci iz Evrope jer su tada veliki novci u pitanju i rukomet postaje sličan evropskom.

aleeen10

Život u Dohi, budući planovi?

– Život u Dohi je dosta različit od našeg, ovo je ipak religiozna zemlja i moraju se poštovati njihova pravila. O daljoj budućnosti ne razmišljam toliko,volio bi ostati ovdje koliko god je moguće, pa ko zna ako budem dobar možda i zaigrati za reprezentaciju Katara, jer teško je doći do naše reprezentacije, obzirom da je u sve sfere života u BiH uključena politika, pa tako i u sport, a konkretno i u rukomet.

Nedostaje li Tuzla, prijatelji, porodica?

– Kao što sam već rekao tu sam evo mjesec dana a već mi nedostaje grad koji najviše volim, grad u kojem sam rođen i koji će za mene uvijek biti najljepši i najbolji. Nedostaju mi roditelji i djevojka a Boga mi i kafica u Slobodi sa svojim prijateljima. Vama Tuzlanski.ba hvala jos jednom što pratite nas sportiste ali i kako uspijem da vidim druge mlade i talentovane sugrađane, vjerujte meni ste najomiljeni portal, redovno vas pratim i sve najbolje vam želim. Selam iz Dohe, na kraju razogovra rekao je Ovčina kojem želimo da u dalekoj Dohi demonstrira rukometne vještine koje je učio u crveno-crnom dresu Solara.

PODIJELI

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: