Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikolajev: Želim pokazati svijetu koliko može BiH uz minimalne uslove

Preuzmite sliku

Popularno

Bosanskohercegovački sankaš Mirza Nikolajev plasirao se u polufinale Svjetskog kupa u njemačkom Altenbergu u konkurenciji 53 takmičara.

Nikolajev se sutra među 38 takmičara bori za plasman među 17 najboljih i superfinale. U sutrašnjem spustu očekuje dobar rezultat i bolju vožnju u odnosu na prošlu trku. Mirzin trener Senad Omanović zbog zdravstvenih problema mora se vratiti u Bosnu i Hercegovinu i neće biti u prilici da uživo pomogne i daje savjete Nikolajevu.

“Želim da ostale zemlje s obzirom na razliku između mojih i njihovih uslova za treniranje, vide da čak i sa minimalnom podrškom mogu da se istaknem sa dobrim rezultatom, a da ne kažem da sam u sezoni opet bez trenera kao i prošle godine što dodatno otežava situaciju” poručio je Mirza Nikolajev za N1 iz Altenberga.

Polufinalna vožnja Svjetskog Kupa u sankanju na rasporedu je sutra u 9 sati, a Mirza Nikolajev kao jedan od najmlađih takmičara pokušaće izboriti superfinale u Altenbergu.

Nakon ove utrke Nikolajev će voziti još pet trka do Olimpijskih igra u Pekingu, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,