Utorak, 26. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatni trikovi na skijama u nadrealnom japanskom kvizu

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih freestyle skijaša današnjice, Šveđanin Jesper Tjäder, objavio je novi video u kojem izvodi zapanjujuće trikove nakon što u snovima odluta u nestvarni ambijent japanskog TV kviza.

Šveđanin je odgovoran za neka od najneverovatnijih i najatraktivnijih freestyle skijaških videa, kao što su „Unrailistic“, „Unrailistic 2.0“, „Jesper Tjäder Forest“ i „Skiing on Copenhill“, koja su mu donijela milione pregleda na YouTubeu.

Ovaj 26-godišnjak je reputaciju jednog od najkreativnijih skijaša slobodnim stilom stekao zahvaljujući tituli u FIS Svjetskom kupu 2014 (u disciplini slopestyle), dva nastupa na zimskim olimpijadama te impresivnim vožnjama na Red Bull Playstreets takmičenjima u Bad Gasteinu.

Njegov najnoviji projekat se zove „Is This Jesper Tjäder's Dream Game Show?“. Jesper se u snu nađe u ulozi takmičara u japanskom TV kvizu sa ekstremnim izazovima. Bez obzira jeste li poput njega odrasli provodeći sate pred televizorom, vjerovatno ste nekad naletjeli na neki sličan ludi šou program.

U videu luckasti voditelj okreće kolo i pred Jespera postavlja nemoguće zadatke. Sve se dešava u okruženju nalik na zaleđeni podzemni bunker, u kojem prepreke i trikovi izgledaju nestvarno.

Ideja za ovaj otkačeni i pomalo nadrealni projekat nastala je iz snova koji su mu se ponavljali, a u kojima skija u jednom takvom bizarnom kvizu, te je počeo skicirati potencijalne zadatke, prepreke i izazove.

  • „Na nivou na kojem se nalazim u slobodnom skijanju, obično je zaista zastrašujuće isprobavati nove stvari, ali u kvizu sam zamišljao samo zabavnu stranu skijanja. Uspjeli smo se približiti mojim snovima. U jednom trenutku sam se osjećao kao da sam stvarno u kvizu“, otkrio je Šveđanin.

  • Kao i njegovi raniji uratci, novi video je na putu da postane viralan. Naravno, za snimanje ovakvog videa potrebno je mnogo rada, vremena – i ponavljanja.

    „Veliki broj neuspješnih pokušaja (60 puta) prije nego što uspijem izvesti trik nije nova situacija za mene. To je samo dio procesa“, osvrnuo se na dugo i naporno snimanje. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje