Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nedžad Husić nakon historijskog rezultata: Sretan sam, ali malo više tužan

Preuzmite sliku

Nedžad Husić, taekwondoista je današnjim plasmanom u polufinale ostvario najbolji rezultat u historiji Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama. Izgubio je u polufinalnoj borbi, ali i u onoj za bronzau medalju, pa je sve to utjecalo na njegove pomiješane emocije kada se javio iz Tokija.

“Ima malo i sreće, ali više tuge. Sekunda je nedostajala da donesem prvu medalju, ali je ispalo kako je ispalo. Meni je poslije polufinalne borbe malo pala koncentracija, od te borbe nisu sve stvari išle kako treba i u repasažu mi je također koncentracija pala. Nisam imao pozitivnu tremu, što morate imati, bez koje se ne može. Previše lagano sam ušao u borbu i tako je bilo. Nisu sudijske odluke utjecale, koliko nekada elektronika zakaže. Ipak, ne mogu ni to kriviti, sam sam se doveo u takvu situaciju, nisam trebao dozvoliti da primim te neke glupe poene”, kazao je Husić.

Vezano | Nedžad Husić bez medalje na Olimpijskim igrama, poražen od turskog predstavnika

“Nije dotakao vrh”

Iako je svjetan da je trenutno najbolji, kaže da postoji taj vrh koji nije dotakao.

“Nije niko osvojio medalju, tako da mi je krivo što ima nešto iznad. Možda sam najbolji u državi, ali u svojoj glavi nisam najbolji”, naglasio je Husić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje