Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na stadionu Tušanj održano atletsko takmičenje “Predrasude ne postoje – igramo se mnogo bolje” (FOTO)

Preuzmite sliku

Danas je na stadionu „Tušanj“ povodom obilježavanja „Dječije nedjelje u TK“, održano inkluzivno atletsko takmičenje pod nazivom “Predrasude ne postoje – igramo se mnogo bolje” na kome su nastupili članovi AK „Sloboda-Tehnograd“, učenici Behram-Begove Medrese i Udruženja osoba sa posebnim potrebama „Malo Srce“.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji ova tri udruženja, danas su se takmičari nadmetali u disciplinama 25 m , 50 m, 100 m, 400m, 4×50 m, skoku u dalj, bacanju loptice, natezanju konopca i trčanju u vrećama na 10 m.

Iako su za najbolje takmičare u svim disciplinama podijeljene diplome i nagrade, danas su rezultati ipak bili u drugom planu. Željelo se pokazati da zajedničkim treninzima, takmičenjima i druženjima, možemo pobijediti sve predrasude.

Organizator ovog inkluzivnog takmičenja bilo je Udruženje za osobe sa posebnim potrebama „Malo srce“ a tehnički organizatori JU „Gradski stadion Tušanj“ i AK „Sloboda-Tehnograd“, uz podršku udruženja studenata Medicinskog fakulteta „MEDICUS“.

Takmičenju je prisustvovao i ministar za rad socijalnu politiku i povratak, gospodin Zlatan Jovanović, kao i predstavnici Behram-begove Medrese.

Obilježavanje Dječije nedjelje u TK, u organizaciji AK „Sloboda-Tehnograd“ nastavlja se održavanjem atletskih treninga i takmičenja u Živinicama, Kalesiji, Srebreniku i Lukavcu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje