Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muzaferija nakon historijske utrke: Nadam se da će sada neke stvari promijeniti u BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka skijašica, ispisala je historiju bh. skijanja kada je danas, 17. februara, osvojila četvrto mjesto utrci Svjetskog kupa u švicarskoj Crans Montani. 

Nakon što je njena utrka završila, Muzaferija se obratila i poslala poruku svim svojim fanovima u BiH i van nje.

“Pozdrav svim gledateljima, upravo sam završila utrku u Crans Montani, gdje sam završila na četvrtom mjestu, što je definitivno moj najbolji rezultat i za Bosnu i Hercegovinu. Stvarno sam presretna, drgao mi je da sam napokon pokazala da dobro skijam, da mogu parirati najboljima. Danas je definitivno bilo blizu podija, samo 11 stotinki.

Nažalost, to sam izgubila u zadnjem dijelu staze, ali sam svejedno sretna i mislim da je ovo samo početak mojih dobrih rezultata.

Nadam se da će ovaj rezultat pomoći da se nešto promijeni u BiH što se tiče zimskih sportova i da će nas na startu biti još više. Hvala vam što navijate za mene i pratite me i sutra”, rekla je Muzaferija.

Njena naredna utrka će se održati u nedjelju, 18. februara, kada će se u švicarskoj Crans Montani boriti u Super G-u. Utrka počinje u 10:30 sati, uz direktan TV prijenos na Eurosportu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje