Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Miljan Gutić: Protiv Tuzlaka očekujem veoma težak meč

Preuzmite sliku

U okviru 5. kola Premijer futsal lige BiH, u subotu, 28. oktobra, FC Salines iz Tuzle će gostovati u Nevesinju.

Nevesinjci u meč ulaze nakon dvije pobjede i dva poraza u prethodna četiri kola ovogodišnjeg futsal prvenstva Bosne i Hercegovine, dok je ekipa Salinesa u dosadašnjem toku Premijer futsal lige BiH upisala tri poraza i samo jednu pobjedu.

Nevesinje i Salines su prethodne sezone odigrali četiri međusobna duela. Tuzlaci su upisali tri pobjede, dok je nevesinjska ekipa slavila samo jednom, te sada ima priliku da popravi skor protiv popularnih „Jarčeva“.

Aktuelni prvotimac KMF Nevesinje i mladi reprezentativac BiH, Miljan Gutić, ističe da njegovu ekipu očekuje veoma težak meč protiv Tuzlaka, ali da je cilj osvajanje sva tri boda, bez bilo kakvih izgovora.

„U subotu dočekujemo Salines, jednu veoma jaku i kvalitetnu ekipu, koja je uprkos nešto lošijem otvaranju nove sezone pokazala da ima kvalitetan igrački kadar, te da će biti konkurent za gornji dio tabele u nastavku sezone. Očekujem veoma tešku utakmicu, nakon poraza od Centra vrijedno smo trenirali i spremno dočekujemo utakmicu. Poznati smo kao jaka domaća ekipa, a to ‘zvanje’ nam je prošle sezone pokvarila upravo ekipa Salinesa, koja nas je pobijedila u našoj dvorani, i daćemo sve od sebe da nam se to ponovo ne desi. Pozivam sve navijače i simpatizere našeg kluba da dođu u subotu u dvoranu i pruže nam podršku i u ovom meču, kao što su to radili i mnogo puta do sada, a mi ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo zacrtani cilj, a to je pobjeda i osvajanje sva tri boda“, poručio je Gutić.

Utakmica 5. kola Premijer futsal lige BiH između KMF Nevesinje i FC Salines na rasporedu je u subotu od 18:00h u Sportskoj dvorani „Nevesinjka“ u Nevesinju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,