Petak, 3. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milioneri iz BiH koji zarađuju ogroman novac igrajući poker (FOTO)

Preuzmite sliku

Njihovo zanimanje je za naše podneblje zaista zanimljivo, oni su profesionalni igrači pokera.

Popularnost Texas Holdem-a u našim krajevima naglo je skočila pojavom facebook aplikacije.

  • pokerasi (4)
  • Mnogi su provodili noći pokušavajući zaraditi milione i milijarde čipova na Zynga-i ali mladi Bosanci i Hercogvci o kojima pričamo zarađuju dolare, američke. Listu najboljih pokeraša predvodi Alen Bilić iz Mostara.

    Momak koji je svojim briljatnim pokeraškim znanjem do sada cashirao milion i 370 hiljada američkih dolara. Bilić na najpopularnijem svjetskom sajtu igra pod nickom: Lilachaa.

    Poker karijeru započeo je sa 20 dolara. Bila je to prva i jedina uplata ovog sjajnog ekonomiste iz grada na Neretvi.

    Da poker nije puka sreća nego misaona igra u kojoj uspjevaju samo inteligentni, disciplinirani i oni koji su spremni za mukotrpan rad, najbolje se može zaključiti na primjeru ovog mladog momka. Bilić je trenutno rangiran među 50 najboljih svjetskih igrača.

    Najveći pojedinačni cash donijela mu je pobjeda na poker starovom turniru Sunday 530$ kada je zgrnuo nevjerovatnih 71.665 $. Inače, to je Bilićev omiljeni turnir na kojem je do sada zaradio preko 200 000 dolara.

    Među njegove najveće uspjehe spada i drugo mjesto na najpopularnijem online turniru na svijetu Sunday Million kada je uzeo 47 hiljada dolara. Bilić u svojoj karijeri ima 19. cashova koji su veći od 10 hiljada dolara. Onih manjih je mnogo više.

    Sve rezultate sjajnog Hercegovca pogledajte ovdje.

  • pokerasi (1)
  • Nakon Hercegovine idemo u glavni grad gdje svoj poker san ostvaruje Sarajlija Marko Jovović. Student ETF-a do sada je cashirao oko 900 hiljada dolara na svoj konto. Najveći uspijeh napravio je početkom 2013. godine kada je na prestižnom Sunday Million turniru uzeo $62,440.

    Zanimljivo je da Marko nikada nije uložio niti jedan dolar iz svog džepa, već je igrajući besplatne turnire počeo poker karijeru. „Poker je moja velika ljubav! Igrao sam metodom „pokušaj-greška“ i tako polako grindao. Bilo je dosta uspona i padova, ali me je strogi bankroll menadžment uvijek spašavao. U startu sam shvatio da je ovo igra znanja pa sam se tako od početka prema njoj ponašao“ – prepričava Marko svoje početke. O svom profitu ne želi govoriti, ono što stoji na zvaničnim web sajtovima – to je to, kaže Marko. Marko na Pokerstarsu igra pod nickom: drjovaside, počeo je igrati sa 4 godine. Statistike možete provjeriti ovdje.

  • pokerasi (2)
  • Fascinatan rezultat ove godine je postigao još jedan naš sunarodnjak Dejan Divković. Divković je na svjetskom prvenstvu u pokeru u Las Vegasu uspio na jednom od brojinih evenata zauzeti 3. mjesto. Za taj je rezultat nagrađen sa fantastičnih 222.000 dolara. U Vegas je otputovao zajedno sa Bilićem.

    Spomenimo i Nedima Jusupovića koji je prije nešto više od mjesec dana osvojio Russian poker Tour u Budvi za 47 hiljada eura.

    U ovoj priči moglo bi se naći još dosta imena onih koji su igrajući online zaradili solidne svote novca.

    Sigurno je puno više onih koji su se igrajući opekli i izgubili dosta novca, napomenimo: poker nije kocka, poker je misaona igra, discipline, znanja, strpljenja. Potrebno je naravno i malo sreće ali vjerujte ona vam ne može pomoći kada se za stolom nađete sa majstorima kao što su gore navedeni igrači.

    Našim momcima želimo još mnogo dobrih partija i titula, Good luck, rekli bi za poker stolom! (Geto.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,