Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodni turnir u ženskoj odbojci „Tuzla 2012“

odbojka turnir
Preuzmite sliku

Tuzla će 23.septembra biti domaćin Međunarodnog turnira u ženskoj odbojci „Tuzla 2012”

odbojka turnirPovod za organizaciju ovog turnira je prvenstveno popularizacija ženske odbojke u našem gradu. Organizator, a ujedno i domaćin ovog turnira je Ženski odbojkaški klub „Student” iz Tuzle, član Prve federalne lige BiH.

Učešće na turniru će uzeti 4 ekipe:

Katrineholm Volleyball – prvak Švedske

ŽOK „Kula Gradačac” – osvajač kupa BiH

ŽOK „Vogošća” (BiH)

ŽOK „Student” Tuzla (BiH)

Utakmice će se igrati u maloj sali SKPC „Mejdan” u Tuzli. Prva utakmica je na rasporedu u nedjelju u 10:00 sati, a sastaju se ŽOK „Student” Tuzla i prvak Švedske, ekipa „Katrineholm Volleyball”.

U drugoj utakmici koja će se igrati u 12:00 sati, snage će odmjeriti osvajač Kupa BiH i član premijer lige BiH ŽOK „Kula Gradačac” i ŽOK „Vogošća”, član Prve lige Federacije. Utakmica za treće mjesto će se odigrati u 15:00 sati, dok je finalna utakmica zakazana za 17:00 sati.

Ceremonija zvaničnog zatvaranja turnira zakazana je za 19:00 sati. Predviđeno je da ovaj turnir u društvu načelnika Općine Tuzla Jasmina Imamovića, zatvori ambasador republike Švedske u BiH gosp. Bosse Hedberg.

U sklopu odigravanja ovog turnira, odbojkašice iz Švedske će ujedno obaviti i sedmodnevne pripreme u našem gradu, što je prema riječima trenera ŽOK „Student” Almira Žilića velika stvar za Tuzlu.

zokstudent

Nama ovaj turnir znači mnogo, prvenstveno iz razloga što ćemo u utakmici s prvakom Švedske imati priliku da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na Evropsku odbojku“, izjavile su na današnjoj press konferenciji igračice ženskoj odbojkaškog kluba „Student iz Tuzle Dajana Kešina i Lejla Softić.

Odigravanje ovog turnira nama će puno pomoći kako bi se što bolje pripremili za narednu sezonu, jer naš cilj je ulazak u Premijer ligu BiH“, rekao je Almir Žilić, trener ŽOK „Student” Tuzla.

Prvu prvenstvenu utakmicu u okviru Prve lige Federacije ŽOK „Student” će igrati 30.09., kada će ugostiti ekipu Čapljine.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: