Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mesud Pezer dobio diplomatski pasoš BiH

Preuzmite sliku

Najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer dobio je diplomatski pasoš BiH.

Za Pezera je ovo velika olakšica jer mnogo putuje i kako kaže često je bio izložen neugodnim situacijama kada su u pitanju pasoške kontrole.

“Velika čast i zadovoljstvo, kao i velika olakšica za mene kao sportistu koji mnogo putuje i često budem izložen neugodnim situacijama kada su u pitanju pasoške kontrole i kratka vremenska razlika izmedju dva leta te stajanje u redovima je dosta iscrpljuniće ovo će mi dosta olakšati u narednom periodu.

Ovom prilikom želim da se zahvalim nadležnima za prepoznavanje mojih rezultata i veliki doprinos u svijetu sporta i prezentovanju moje voljene Bosne i Hercegovine.

Posebno se zahvaljujem za dodjelu diplomatskog pasoša ministru Vanjskih poslova gospodinu Elmedinu Konakoviću za dodjelu diplomatskog pasoša te time dao veliko priznanje meni i olakšao moja putovanja. Voli Vas vaš Mesud”, poručio je Pezer putem društvenih mreža.

Inače, nedavno su diplomatski pasoš BiH dobile i najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija te najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje