Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

McGregor na presicu došao s bocom viskija: Prešao sam igricu s 20 godina

Preuzmite sliku

Conor McGregor se vratio u UFC-ov oktogon nakon 15 mjeseci i u samo 40 sekundi svladao iskusnog Donalda Cerronea u svojoj trećoj borbi u velteru.

McGregor je iznenadio Cerronea lijevim high-kickom kojim ga je poslao u nokdaun i to je bio kraj. Kauboj je nakon toga trpio kišu udaraca na tlu, sudac mu je dosta dugo dopuštao da se borba nastavi, a potom ipak prekinuo meč kada se Cerrone prestao braniti.

Došao s pićem

Nakon pobjede na press konferenciji se pojavio u slavljeničkom raspoloženju s bocom svog viskija u ruci.

“Izašao sam i oslobodio svoju ljevicu iz sve snage. Poznajem Donalda, znao sam šta će pokušati, znao sam da me želi nokautirati high-kickom. Više nemam samo lijevu šaku, imam i lijevo rame. Stručnjaci kažu da sam samo borac s dobrom ljevicom, a to je veliko nepoštovanje. Dobar je to udarac u klinču, možete povrijediti čovjeka, više puta sam ga koristio i zadovoljan sam”, rekao je Conor o borbi pa komentirao Cerronea:

“Kakve rekorde taj čovjek ima… Dajte mu neki pojas! U ovo vrijeme izmišljaju pojaseve. Čast mi je bila dijeliti oktogon s tim čovjekom. Mogu samo sanjati da postignem takve brojke. On se bori 11 puta u godinu dana, koliko ja u cijeloj UFC karijeri”, rekao je McGregor.

Razbio Cerronea

Samo 40 sekundi trajao je Cerrone, UFC-ov rekorder po broju pobjeda i po broju završenih borbi u organizaciji. McGregor je toliko uvjerljivo slavio da je Cerrone nakon borbe završio u bolnici. Sada ga čekaju nove borbe.

“Postigao sam sve, prešao igricu s 20 godina. Jedan pojas nije bio dovoljan, kasnije ni dva. Kao što mi trener kaže, najveća je noćna mora za trenera ako učenik postigne sve. Novac, slava, pojas… Kako me onda motivirati? Sve sam postigao. Prošao sam kroz to i vratio se zbog ljubavi, kao i kada sam prvi put počeo. Nisam bio predan, nisam poštovao ljude koji su vjerovali u mene”, rekao je McGregor te zaključio kako sada čeka pobjednika iz borbe Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,