Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lana Pudar proglašena za najbolju plivačicu na Svjetskom prvenstvu

Preuzmite sliku

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (17) na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu osvojila je tri medalje – dvije zlatne i srebro.

Lana Pudar je u finalu na 100 metara delfin, održanom u subotu, 9. septembra, osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Zlatna je bila u disciplini 200 metara delfin te postavila novi rekord svjetskih juniorskih prvenstava.

U disciplini 50 metara delfin osvojila je srebrenu medalju (zlato joj izmaklo za samo šest stotinki, op. a.) i u subotu navečer još jedno zlato na 100 metara delfin.

Ono što najviše raduje je najnovija informacija koja je stigla iz Izraela – Lana Pudar (17) proglašena je za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva.

Lana Pudar se nakon sjajnog nastupa javila iz Izraela i ponovo obradovala javnost u Bosni i Hercegovini.

“Ništa ne bi bilo moguće bez podrške sponzora, institucija i ne smijem zaboraviti svoju porodicu, koja je uvijek tu za mene, moj tim i veliko hvala svim ljudima iz Bosne i Hercegovine i dijaspore na podršci. Moram reći da mi je bilo jako drago vidjeti i bh. zastave na tribinama i ove medalje i uspjesi su uspjesi svih nas. Veliko hvala još jednom i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti sa ovakvim rezultatima”, kazala je Lana Pudar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje