Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kraljica sporta ponovo sa osobama sa invaliditetom (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Klub specijalnih sportova “Tuzla” je najtrofejniji Klub Specijalne Olimpijade u Bosni i Hercegovini koji radi sa osobama sa invaliditetom (osobe sa posebnim potrebama). Tokom 2013. godine smo imali pregršt dešavanja, a ono najvažnije je svakako i organizacija Prvenstva u atletici za osobe sa invaliditetom pod nazivom “Kraljica sporta i sa nama”, upravo ova organizacija je proglašena najboljom organizacijom što se ikada organizovala unutar Specijalne Olimpijade, a takođe velike pohvale smo dobili od predstavnika opštinskih i kantonalnih vlasti, kao i predstavnika mnogobrojnih sponzora.

Svoje aktinosti i ciljeve nastavljamo i u 2014.godini. Upravni odbor Kluba donio je odluku da se i ove godine organizuje Prvenstvo u atletici za osobe sa invaliditetom. Tačan termin održavanja je 12.septembar 2014.godine na stadionu „Tušanj“.

Pred nama je mjesec dana pun rada i mnogobrojnih obaveza koje moramo uraditi kako bi ugostili preko 250 osoba sa invaliditetom, 80 volontera, 60 trenera, 50 atletskih sudija, koji nam dolaze iz 25 klubova odnosno 15 BH gradova. Ono što možemo već sada reći da ćemo kao organizatori prirediti opet nezaboravnu organizaciju, jer osobe sa invaliditetom to istinski i zaslužuju. Mislimo da ćemo uz pokrovitelje općinu Tuzlu i resorna Ministartva TK-a, kao i stalne i vjerne sponzore Kluba u ovim teškim trenucima uspjeti i organizovati.

Ovakva jedna manifestacija izuskuje dosta ulaganja u samu organizaciju, za svakog takmičara potrebno je obezbijediti minimalno dva obroka kao i napitke, i još dosta toga kako bi se ona i realizovala. Stoga ako se neko želi uključiti u samu organizaciju može se priključiti i pomoći, dobro došo. Jer svi ćemo onda biti sretni i zadovoljni 12.septembra kada osobama sa invaliditetom budemo uljepšali makar jedan dan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,