Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kickboxing reprezentacija BiH se nada medaljama sa Evropskog prvenstva u Istanbulu

Preuzmite sliku

Kickboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za nastup na Evropskom kadetskom i juniorskom prvenstvu, koje će biti održano od 25. augusta do 3. septembra u Istanbulu.

Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 39 mladih taekwondoista, koje će predvoditi selektor Milan Vitković, glavni trener za tatami meke discipline Senad Ćatić i glavni trener za ring discipline Elvedin Dubravac.

Kako je Feni kazao sekretar Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine Edin Hadžifejzović, bh. takmičari kotiraju dobro i očekuje se da će osvojiti medalje na ovom takmičenju.

– Očekujemo medalje s obzirom da smo prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Italiji donijeli 17 medalja, odnosno postavili tri svjetska prvaka, devet viceprvaka i pet bronzanih takmičara. Imamo nekoliko takmičara koji su odlični a prvi put će učestvovati na ovakvom takmičenju – kazao je Hadžifejzović.

Dodao je da su pripreme za „meke“ – tatami discipline održane u Bihaću od 2. do 7. augusta, dok su trenutno na Palama u toku pripreme za za „tvrde“ – ring discipline.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje