Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KBS “Tuzla Sinbra”: U narednu sezonu sa novim imenom i trenerom

Preuzmite sliku

Članovi KBS “Tuzla Sinbra”, najtrofejnijeg karate kluba u BiH, danas su upriličili druženje sa predstavnicima medijskih kuća i sportskim novinarima iz Tuzle, kako bi im se zahvalili na izuzetno uspješnoj saradnji koja traje više od dvije decenije.

Šef stručnog štaba Fikret Selman saopćio je da nakon 22 godine klub iz naziva briše ime “Sinbra”, tako da se od sada zvanično zove KBS “Tuzla”.

– Zahvaljujemo se gospodinu Halilu Sinanoviću, vlasniku firme “Sinalco” i “Sinbra” na nesebičnoj podršci u radu kluba i postizanju vrhunskih rezultata. Želja nam je da u narednom periodu pronađemo nove sponzore koji će nas na isti način podržavati – istakao je Selman.

Klub je u prvoj polovini 2019. godine osvojio 269 medalja. Upriličili su dva puta polaganja za učenička zvanja i učestvovali u nekoliko humanitarnih akcija.

– Šetali smo za žrtve genocida u Srebrenici, sudjelovali u kampanji promocije doniranja organa, trčali “Za nekog s autizmom” i prikupili značajna finansijska sredstva za drugare iz “Malog svijeta” – kazali su iz ovog kluba borilačkih sportova.

U narednom periodu, od 4. do 8. avgusta 2019. godine članovi kluba idu na pripreme za Zlaču kod Banovića.

– Od 31. avgusta do 1. seprembra 2019. godine očekuje nas Državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21, te Školsko državno i ekipno prvenstvo koje će se održati u Tuzli, u tehničkoj organizaciji našeg Kluba – rečeno je na današnjem pressu.

Danas je naglašeno i da u narednu sezonu klub kreće sa izrazito ambicioznim trenerskim kadrom. Pored Fikreta Selmana i Une Selman Žilić, u redove kluba se vraća i Nermin Hadžić, koji je posljednjih 12 godina trenersku karijeru gradio u Kuvajtu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,