Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedna od najtalentovanijih švedskih sportistkinja počinila samoubistvo

Preuzmite sliku

Popularno

Jedna od najtalentovanijih švedskih sportašica Emilia Brangefalt (21) preminula je jučer nakon što je, prema navodima švedskih medija, počinila samoubistvo.

Mlada i perspektivna atletičarka, koja je pokazala veliki potencijal osvojivši peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Innsbrucku ranije ove godine, prolazila je kroz težak period zbog zdravstvene situacije.

Emilia je na Instagramu prije samo nekoliko sedmica objavila kako je tokom ljeta zbog izuzetno velikog broja otkucaja srca morala završiti karijeru. Poručila je da se njeno tijelo “ugasilo” te je morala prekinuti s onim što je voljela.

“Ne mogu se više baviti ovim sportom zbog izuzetno visokog broja otkucaja srca od 120 do 150 u minuti čak i dok sam samo stajala. Sama šetnja sada je bolna”, poručila je Brangefalt 4. novembra na svom Instagramu.

Prema saopćenju Švedskog atletskog saveza Emilia Brangefalt je počinila samoubistvo.

“Tokom posljednjih mjeseci Emilia se osjećala jako loše fizički i psihički. Imala je podršku najbližih, ali je sebi okončala patnje”, saopćili su sinoć iz saveza.

Mlada brdska trkačica osvojila je zlatnu medalju u Genarpu u dobi do 20 godina, a onda je osvojila bronzu na Svjetskom kupu u Tajlandu. Peto mjesto na Svjetskom prvenstvu ranije ove godine najveći joj je uspjeh.

Predsjednica Švedskog atletskog saveza Kajsa Bergqvist je dodala da je riječ o jednoj od najtalentovanijih švedskih sportistkinja pred kojom je bio cijeli život.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje