Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jasmina Tinjić napravila jedan od najvećih rezultata u karijeri!

jasmina-tinjic-slika-nova
Preuzmite sliku

Mimi nastavlja sa sjajnim partijama u ovoj godini…

jasmina-tinjic-slika-nova

Nakon nekoliko fantastičnih izdanja na turnirima vrijednim 25.000 dolara, Jasmina Tinjić je jučer odigrala i fantastičan meč u okviru kvalifikacija za turnir vrijedan 250.000 dolara koji se igra u austrijskom Gasteinu. “Mimi” je snage odmjerila sa iskusnom njemačkom teniserkom Kristine Barrois (svojevremeno 57. teniserka na svijetu) koju je na kraju uspjela savladati rezultatom 2:1 (5:7, 7:5, 6:2)  i na taj način se plasirati u finale kvalifikacija ovog izuzetno jakog WTA turnira.

Danas je Jasmina u finalu kvalifikacija savladala i bugarsku predstavnicu Evtimovu rezultatom 2:0 (6:1, 7:5) i pobjedom se plasirala u glavni turnir što je za Jasminu bila kruna koja je došla kao nagrada prethodnih turnira na kojima je tuzlanka pružala fenomenalne partije, ovo je ujedno i jedan od najvećih rezultata u karijeri. 

mimi-tuzlanski-dubai

– Fizički sam veoma spremna, odmora nema nikako, čim završi jedan turnir odmah idem na drugi, vjerujte da skoro svaki dan igram mečeve, motiva ne nedostaje a jedini cilj jeste da skupim što više bodova kako bi u konačnici mogla da igram snažnije turnire a samim tim i cjelokupan svoj teniski put podignem na jedan viši nivo, hvala svima na podršci, trudim se svim srcem da na što bolji način predstavim svoju zemlju i svoj grad. za Tuzlanski.ba poručila je Mimi.

Mimi, sretno na glavnom turniru!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: