Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iznenadna smrt jedne od najboljih bokserki svijeta

Preuzmite sliku

Popularno

Alesia Graf, nekada jedna od najboljih bokserki svijeta, koja je borilačkom svijetu bila poznata pod nadimkom Tigrica, umrla je u dobi od samo 43 godine. Pozadina njene iznenadne smrti još uvijek nije objašnjena.

“Još uvijek ne mogu da vjerujem. Zajedno smo trenirali i zajedno se smijali. Zajedno smo trenirali skoro deceniju. Tokom mojih borbi, Alesia je nosila pojas svjetskog šampiona na putu do ringa, držali smo se zajedno i podržavali jedno drugo. Bili smo dobri prijatelji”, rekla je bivša svjetska prvakinja Regina Halmich za njemački Bild.

Alesia Graf je rođena 14. oktobra 1980. godine u Gomelu, Bjelorusija, u Njemačku je stigla 1999. godine i nakon udaje uzela prezime Graf. Njemačka državljanka je postala 2009. godine, a boksom se počela baviti 2001. godine.

U početku je učestvovala u amaterskim takmičenjima, postala međunarodna prvakinja Njemačke, a kasnije razvila uspješnu profesionalnu karijeru koju je završila 2019. godine.

U 37 profesionalnih borbi zabilježila je 29 pobjeda, osam poraza. Godine 2008. postala je i WIBF svjetska prvakinja u super muha kategoriji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,