Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gorio u bolidu: “Vidio sam smrt, strahovao sam za svoju djecu…”

Preuzmite sliku

Nakon stravične nesreće u Bahreinu, vozač Formule 1 otkrio je kako je vidio da mu vizir postaje sav narandžast gledajući plamen u svom bolidu. ‘Najviše sam strahovao za svoje voljene’, rekao je

Vozač Formule 1 Romain Grosjean (34) doživio je stravičnu nesreću na Velikoj nagradi Bahreina. Na startu utrke zabio se u ogradu, ali je na sreću preživio i izvukao se iz gorućeg vozila bez većih povreda.

Sudario se s drugim vozačem, Daniilom Kvjatom, a taj kontakt je skrenuo njegov bolid i odveo ga u frontalni sudar s ogradom. Grosjeanov bolid se doslovno prepolovio i zapalio, a plamen je izgledao nestvarno.

Helikopterom je odmah prebačen u bolnicu gdje je i ostao zbog opekotina na rukama. Rendgenski snimci otkrile su kako lomova nema, iako se u početku sumnjalo na moguća slomljena rebra.

Vozač Haasa je u intervjuu za francuske medije otkrio da je u trenutku nesreće najviše strahovao za svoje voljene, a iz gorućeg bolida je uspio pobjeći tek iz trećeg pokušaja.

– Sretan sam što sam izbjegao smrt nakon ove nesreće. Ne znam postoji li riječ čudo i može li se koristiti, ali u svakom slučaju rekao bih da nije bilo moje vrijeme da umrem – rekao je 34-godišnji vozač pa je dodao:

– Osjećao sam da sam bio zarobljen puno duže od 27 sekundi. Vidio sam da mi vizir postaje sav narandžast, dok sam gledao plamen s lijeve strane bolida. Onda sam rekao sam sebi da moram izaći radi svoje djece. Stavio sam ruke u vatru i jasno osjetio kako gore.

 • – Izašao sam, a onda sam osjetio da neko navlači odijelo pa sam znao izaći. Izlazak iz plamena tog dana nešto je što će zauvijek obilježiti moj život – rekao je.

  Kroz glavu mu je prolazila porodica.

  – Najviše sam strahovao za svoje voljene, prije svega za svoju djecu, ali i za oca i majku. Zaista se nisam bojao za sebe. Vidio sam da dolazi smrt, nisam imao druge mogućnosti nego da se izvučem iz nje. Puno ljudi mi je pokazalo ljubav i podršku što me jako dirnulo – kazao je Grosjean. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,