Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gaethje novi BMF: Brutalno nokautirao Poiriera

Preuzmite sliku

Popularno

Justin Gaethje i Dustin Poirier borili su se za pojas koji je Jorge Masvidal predao pobjedniku, a ‘‘BMF‘‘ pojas završio je na ramenu Justina Gaethjea.

Justin Gaethje vrlo dobro je izgledao kroz prvih par minuta ove borbe. Poirier je pritiskao, ali Gaethje lijepo kontrirao u povlačenjima, a u jednom trenutku jako lijepo je pogodio i ‘‘high kickom‘‘. Ipak, nakon nešto više od tri minute, Poirier je fantastično pogodio zadnjim direktom i bio je to vjerojatno najkonkretniji udarac u dotadašnjem dijelu borbe, piše fightsite.hr.

Dustinovo samopouzdanje vidno je poraslo nakon tog udarca i nedugo poslije još jednim direktom sjajno je pogodio Gaethjea. Justin je brzo zadobio posjekotinu pokraj lijevog oka, a možemo reći da je prva runda opravdala očekivanja koja smo imali od ove dvojice boraca.

Iako se činilo da Poirier preuzima inicijativu nakon prve runde, Justin Gaethje nije odustajao od ‘‘high kicka‘‘ koji ga je dobro služio i tokom prve runde. Nakon 60-ak sekundi druge runde, Justin Gaethje fantastično je bacio desni ‘‘high kick‘‘, a Dustin Poirier ‘‘pokošen‘‘ je tim udarcem.

Uspio je Gaethje plasirati još jedan udarac prije nego je Herb Dean uskočio i prekinuo ovaj meč. Zaista brutalan nokaut u režiji Justina Gaethjea, novog vlasnika ‘‘BMF‘‘ pojasa.

Najavljivao je Justin Gaethje ranije ove sedmice kako želi onemogućiti Jorgeu Masvidalu stavljanje pojasa oko struka Dustina Poiriera. Gaethje je u tome naumu i uspio, a ovo mu je druga velika pobjeda u ovoj kalendarskoj godini.

U trećem mjesecu ove godine Gaethje je brutalno prebio Rafaela Fizieva, a sada je nokautirao Dustina Poiriera. Te dvije pobjede mogle bi mu osigurati novi napad na titulu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje