Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Festival brzine Goodwood: Vettel će voziti Mansellov Williams i Sennin McLaren

Preuzmite sliku

Popularno

Bivši njemački vozač Formule 1, Sebastian Vettel, imat će priliku voziti F1 bolide dvojice legendarnih vozača.

Vettel će tokom Festivala brzine Goodwood voziti bolid Williams FQ14B u kojem je Nigel Mansell osvojio titulu, ali i McLaren MP4/8 kojim je upravljao legendarni Ayrton Senna.

Popularni Seb je Formulu 1 napusti na kraju prošle sezone te se “pritajio”, no namjerava se pojaviti na poznatom festivalu u Engleskoj i voziti dva vlastita F1 bolida.

Nekadašnji vozač Red Bulla, Ferrarija i Aston Martina u svom vlasništvu ima Williams FW14B u kojem je pomenuti Mansell osvojio titulu svjetskog prvaka Formule 1 1992. godine, ali i McLaren MP4/8 koji je vozio Senna 1993. godine.

Ovo će biti Vettelovo drugo učešće na festivalu jer se četverostruki F1 prvak pojavio i 2012. godine kada je bio vozač Red Bull racinga. Tada je Nijemac vozio svoj šampionski Red Bull RB7.

Ove godine će tokom festivala biti izložena Vettelova kolekcija u čast njegove karijere, a historijske bolide će voziti na održivo gorivo.

“Lijepo se vratiti u Goodwood nakon svih ovih godina. Jedva čekam da vozim svoje bolide na održivo gorivo. Strastven sam tkrač i važno mi je da nastavimo uživati u legendarnim automobilima danas i u budućnosti, ali da to radimo na odgovoran način”, izjavio je Vettel.

On je prethodno vozio FW15B prošle godine u Silverstoneu.

“Sjajno je vratiti se u Goodwood nakon svih ovih godina,” rekao je Vettel.

“Jedva čekam sjesti za upravljač nekih od svojih najupečatljivijih automobila, koji će tokom vikenda raditi na održivo gorivo. Ja sam strastveni trkač i važno mi je da nastavimo uživati u vožnji kultnih trkaćih automobila danas i u budućnosti, ali da to činimo na odgovoran način.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,