Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fenomenalni Beganović sa majkom slavio veliku pobjedu u Formuli 3, komentator Sportkluba oduševljen

Preuzmite sliku

Popularno

Švedski vozač porijeklom iz Bosne i Hercegovine Dino Beganović jučer je u Melbourneu došao do prve pobjede u Formuli 3 u karijeri.

Mladi vozač Formule 3 do pobjede je došao na fantastičan način kada je u 14. krugu trke maestralno pretekao Gabriela Minija i Leonarda Fornolija. Do kraja utrke u preostalih devet krugova vozač Prema Racinga je odbranio vodstvo i upisao prvu pobjedu u Formuli 3 u karijeri.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Formula 3 (@fiaf3)

Kamere su nakon utrke zabilježile scenu dok Beganović proslavlja pobjedu sa svojom majkom Mirnesom.

“Tu je i naš Hasan Bratić. Čuli ste i komunikaciju. Pitao je da li je je ono majka. Pretpostavljam da je to majka Dine Beganovića. Lijepa scena i neizbježni legendarni fotograf Hasan Bratić”, rekao je komentator Sport Kluba Pavle Živković.

@71000sa Prva pobjeda Dine Beganovića u formuli 3 #formula3 #ferrari #dinobeganovic #sportklub #bosna #sweden #balkantiktok #formula1 @Formula3 #futurestar ? @ferrari @Formula 1 #fypシ ♬ original sound – 71000 Sarajevo

Podsjećamo, Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa su emigrirali u Švedsku gdje je Dino i rođen 19. januara 2004. godine.  Sa 11 godina počeo se takmičiti u kartingu, a sedam godina kasnije stigao je do Formule 3.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje