Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emir Hastor i Ilija Jukić predstavljaju BiH na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu

Preuzmite sliku

Najuspješniji goraždanski atletičar Emir Hastor i Ilija Jukić iz Tomislavgrada sutra će braniti boje BiH na Balkanskom prvenstvu u polumaratonu koje će se održati u Nikšiću (Crna Gora).

Hastor pojašnjava da će na prvenstvu  nastupiti selekcije 18 zemalja sa oko 800 takmičara te naglašava kako mu je čast predstavljati svoju zemlju.

“Na adresu Atletskog kluba Goražde prošle sedmice stigao je poziv iz Atletskog saveza BiH da budemo dio reprezentacije, ja kao atletičar uz Iliju Jukića iz Tomislavgrada i Zaim Šuman predsjednik AK Goražde kao službeni predstavnik saveza i zaista nam je zadovoljstvo i čast s obzirom da je riječ o izuzetno jakom takmičenju na kojem će nastupiti najbolji atletičari iz Turske, Grčke, Rumunije i drugih zemalja”, kazao je Hastor.

Napominje da je poziv da bude dio reprezentacije BiH rezultat njegovog dosadašnjeg predanog i napornog rada, a i na ovom prvenstvu nada se dobrim rezultatima.

“Prošle godine nisam učestvovao na ovom Balkanskom prvenstvu zbog maratona u Berlinu i ovo jeste izazov jer svaka selekcija sutra će u Nikšiću imati po tri – četiri predstavnika, a jedino iz BiH su dva. Konkurencija nam je izuzetno jaka jer će tu biti vrhunski sportisti svjetske atletike ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i dostojno predstavimo BiH”, kazao je Hastor, aktuelni prvak BiH u maratonu i prvak FBiH na 10.000 metara na stazi.

Balkansko prvenstvo počinje sutra u 10 sati u Nikšiću, a Hastor se nada i pozivu za učešće na Balkanskom prvenstvu u maratonu koje će se održati u Beogradu.  (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje