Utorak, 14. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvije bronzane medalje za atletičare Slobode na Balkanskom šampionatu

Preuzmite sliku

Nakon osvojene zlatne medalje Rahime Zukić, na Timskom prvensvtu Evropre koje se prošlog mjeseca održalo u Gruziji, atletičari AK „Sloboda-Tehnograd” ovog vikenda nastupili su na Balkanskom šampionatu za juniore koje je održano u Grčkoj u gradu Serresu, na kome su osvojili dvije bronzane medalje.

Mahir Kurtalić je nastupio u disciplini 110 m prepone i sa istrčanim novim ličnim rekordom osvojio je III mjesto sa rezultatom 14:57 s.

Malkočević je u štafeti 4×400 m također osvojio III mjesto i bronzanu medalju,  ali  odličan nastup imao je i u trci na 400 m  gdje je osvojio V mjesto sa rezultatom 55,15 s, sto je njegov lični rekord.

Pored osvojenih bronzanih medalja Mahira Kurtalića i Rusmira Malkočevića, na Balkanskom šampionatu za juniore i juniorke iz AK „Sloboda-Tehnograd” nastupio je i najbolji bosanskohercegovački junior u troskoku Anes Hodzić koji je sa daljinom od 13,61 m osvojio 11 mjesto.

Kao trener reprezentacije BiH u Grčku je putovao i trener AK „Sloboda-Tehnograd”, Halid Gazibegović.

Mahir i Rusko su svojim dosadašnjim radom pokazali da zaista vrijede i na međunarodnoj sceni. Oni su državni prvaci vec nekoliko godina i evo rezultata i sa Balkanskog šampionata koji je sigurno jedan od najvalitetnijih jer se ove godine po prvi puta uvela praksa da jedna zemlja učesnica ima pravo prijaviti po dva svoja najbolja takmičara u svakoj disciplini, i onda su Mahir i Rusmir u konkurenciji Rumunije, Bugarske, Cipra, Grčke, Turske, Albanije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Moldavije osvojili bronzane medalje”. kazao je Gazibegović.

Već narednog mjeseca atletičare AK „Sloboda-Tehnograd” očekuje nastup na Balkanskom šampionatu za seniore i seniorke koje će se održati u Rumuniji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje