Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duga lista zabranjenih stvari na Olimpijadi

zabranjeni predmeti
Preuzmite sliku

Popularno

Ljubitelji sporta koji odluče pratiti neki od događaja za vrijeme Olimpijade u Londonu će biti iznenađeni pravilima koje su organizatori nametnuli kada su u pitanju predmeti koji se mogu unijeti na stadion.

\"zabranjeniLista zabranjenih predmeta je poduga i iznenađujuća. Razumljivo je zašto se neće moći unijeti profesionalne kamere, fotoaparati i boce, međutim, zabrana nekih drugih predmeta izaziva kontraverze.

Iako je zapad kritikovao Kinu zbog zabrana za vrijeme Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, to se ponovo dešava u Londonu.

Tako posjetioci sa odjećom koja nosi političku poruku neće moći ući na stadion, ali i oni koji na odjeći budu imali bilo kakve natpise određenih proizvoda ili kompanija. Ovim se želi izbjeći situacija sa Svjetskog prvenstva u fudbalu 2010. godine u Južnoj Africi kada je njemačka Bavaria napunila dio stadiona holanđankama u narandžastom što je bio dobar, ali i jeftin marketinški trik.

Pored toga, posjetioci na stadion neće moći unositi velike kišobrane niti prevelike šešire. Neće biti ni bubnjeva, vuvuzela, zviždaljki i drugih predmeta korištenih za pravljenje buke, piše Daily Mail a prenosi Federalna.ba

Lista zabranjenih stvari:

Lopte, rakete, frizbiji, velike zastave, odjeća sa političkom ili marketinškom porukom, preveliki šeširi i kišobrani, profesionalne kamere, veća količina hrane, boce, predmeti za pravljenje buke, tečnost iznad 100 mililitara.

Tuzlasnki.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: