Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Član eSport ekipe FK Sloboda Tuzla Bakir Bakalović izborio plasman na Svjetsko prvenstvo

Preuzmite sliku

GameClub “Champions Tuzla” je bio ovogodišnji domaćin nacionalnih kvalifikacija BiH u igri eFootball24 uz saradnju sa Esport savezom Bosne i Hercegovine.

Nakon što se penzionisao od ove igre, Aldin Hamidović koji je bio dvostruki prvak BiH, znali smo da ćemo dobiti novog prvaka države.

Pobjednik takmičenja nakon višesatnog igranja je mladi i perspektivni igrač, član eSport ekipe FK Sloboda Tuzla Bakir Bakalović koji je od samog početka turnira najavio da bi ovo mogao biti njegov turnir. Rutinski je rješavao sve svoje protivnike.

Nošen navijanjem domaće publike, mladi Tuzlak se u finalu lako obračunao sa iskusnijim protivnikom kojeg je poprilično lagano savladao sa 3:0 u partijama (2:1 1:0 4:0). Festival lijepih golova i akcija, a publika je znala to nagraditi aplauzom.

Samim osvajanjem, Bakir je obezbijedio direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, dok će predstavljati BiH na Adria prvenstvu koje će se održati narednog mjeseca u Baru u Crnoj Gori.

Našim igračima želimo mnogo sreće na predstojećim turnirima i nadamo se da će nas obradovati nekom od medalja.

Veliko hvala svim takmičarima koji su učinili da ovaj turnir bude jedan od najkvalitetnijih ikad viđenih u našoj državi.

Sve pohvale i za organizaciju i domaćina, koji se potrudio obezbijediti takmicarima i gostima takav ugođaj da se osjećaju kao da su kod svoje kuće, saopćio je GameClub “Champions Tuzla”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje