Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Borba za kralja teške kategorije: Joshua, Wilder, Fury i Usik u jedinstvenom bokserskom turniru

Preuzmite sliku

“Moja iduća borba zakazana je za decembar. Nije idealno, ali sve je to dio šire slike”, napisao je Anthony Joshua na Instagramu samo nekoliko dana nakon pobjede nad Jermaineom Franklinom 1. aprila.

Bivši prvak u teškoj kategoriji slavio je protiv Franklina jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon pobjede najavio je “U ring se vraćam za 12 sedmica!”.

Brojne fanova je obradovala ova vijest, no, izgleda da su se okolnosti promijenile.

Joshua je tako najavio da ga nema u ringu do decembra, ali očito je Britanac dio velike priče.

Poznati novinar TalkSPORT-a, Simon Jordan, tvrdi da je Joshua uključen u jedinstveni turnir s Deontayjem Wilderom, Oleksandrom Usikom i Tysonom Furyjem.

Boks ovakav događaj ne pamti, a cilj bi bio dobiti apsolutnog vladara teške kategorije.

“Puno se toga trenutno događa. Postoji glasina u kojoj postoji nekog temelja, a to je da se niz borbi trenutno dogovara na Bliskom istoku, a uključuje Furyja, Usika, Joshuu i Wildera”, rekao je Jordan i potom objasnio kako bi to funkcionisalo.

“Održale bi se tri borbe, a to su Fury protiv Usika i Wilder protiv Joshue. Onda bi se dva pobjednika ponovno našla na Bliskom istoku za borbu apsolutnog prvaka. To bi bio dobar razlog zašto se Anthony Joshua ne bori do decembra. Kad vidite ovu postavu, novac čini razliku, a Bliski istok će rado platiti taj novac”, zaključio je Jordan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje