Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. takmičari osvojili 15 medalja na Otvorenom evropskom klupskom prvenstvu u taekwondou

Preuzmite sliku

Popularno

Na osmom otvorenom evropskom klupskom prvenstva u taekwondou koje se održava u Zagrebu, bh. takmičari osvojili su petnaest medalja.

Bosnu i Hercegovinu je na spomenutom takmičenju predstavljalo 28 takmičara iz devet klubova, a najbolje rezultate u kategoriji kadeta i juniora ostvarili su Ada Avdagić iz TK Sarajevo koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniora do 42 kg, te Fahrudin Adilović iz Bosne Visoko koji se okitio zlatom u kategoriji kadeta do 57 kg.

Bronzane medalje osvojile su kadetkinje Brčkog: Milica Vasić u kategoriji do 37 kg i Jelena Vasić u kategoriji do 45kg, te juniori Njegoš Pantić iz ekipe Jopa u kategoriji do 51kg i Nadina Mehmedović iz TA Tešanj u kategoriji juniorki do 63 kg.

U kategoriji seniora odličan rezultat ostvarila je ekipa Taekwondo klub Novi Grad sa ukupno šest medalja, od čega četiri zlatne. Prva mjesta osvojili su Nedžad Husić (do 68 kg), Jusuf Ali Rašidagić (do 80 kg), Džejla Makaš (do 49kg), Katarina Kraišnik (do 53kg), srebrenu medalju osvojio je Sadmir Habibović (do 63kg), dok je bronzani bio Timur Subašić (do 74kg).

Haris Husić, trener Novog Grada nije krio zadovoljstvo rezultatima njegove ekipe.

“Osjećaj je fenomenalan. Jedan klub iz države koja nema previše sluha za sport da napravi ovakav rezultat. Iskreno, najveći problem imali smo u samom dolasku na turnir, zbog procedura i protokola u vezi sa COVID-om na samom takmičenju. Sve ostalo išlo je bez problema. Kada se radi jako rezultat dođe kao šlag na tortu. Čestitam mojim šampionima, kao i ostalim takmičarima koji su napravili sjajne rezultate”, kazao je Husić i dodao:

“Posebno sam sretan što smo uspjeli da osvojimo pehar za najbolji tim u konkurenciji mlađih seniora. Tako nešto teško može da dostigne neki klub u državi, ne samo u taekwondou već i u drugim sportovima”, zaključio je Haris Husić.

Erol Nući iz Mladosti osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora do 87 kg, dok je srebro osvojila njegova klupska kolegica Dora Marušić u kategoriji seniorki do 73 kg. Srebrena je bila i Ivana Šarenac iz Brčkog u konkurenciji seniorki, kategorija do 67 kg.

Ovo je prvo veliko takmičenje u taekwondou od početka pandemije, a Bosna i Hercegovina, tačnije grad Sarajevo biće domaćin Evropskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama, te Evropskog prvenstva za kadete od 10. do 13. decembra ove godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje