Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bh. odbojkaši poraženi na kraju Srebrne lige, selektor Nikolić nezadovoljan

Preuzmite sliku

Seniorska muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 6. kolu CEV Srebrne lige od Sjeverne Makedonije sa 0:3.

Utakmica je, kao i prethodne domaće, igrana u Tuzli, a Sjeverni Makedonci su slavili po setovima rezultatima 21:25, 21:25 i 20:25.

Reprezentacija BiH okončala je nastup u Srebrnoj ligi sa omjerom 1-5, a Sjeverna Makedonija sa 3-3. U grupi B su još Rumunija i Albanija. Krajem augusta reprezentaciju BiH čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U grupi sa BiH su Rumunija, Albanija i Švicarska.

“Ne mogu biti zadovoljan rezultatom. Zašto je rezultat takav postoji hiljadu nekih razloga i svako će imati svoj da navede, ali bih volio kada bude priča o tome da se sjedne i priča o stvarnim razlozima. Ja neću da iznosim nešto što nije za javnost, po mom mišljenju, ali neka se svako zapita ko je učestvovao u ovom projektu šta je dao, koliko je dao, šta je trebao dati, zbog čega nije dao... Ako me pitate za kompletan utisak onda je to to “,  izjavio je za Fenu Dušan Nikolić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Krajem augusta reprezentaciju BiH čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a naša reprezentacija je u grupi sa Rumunijom, Albanijom i Švicarskom.

“U ovom trenutku skor 1-5 je realan, ali nisam zadovoljan s jednom pobjedom jer kada izađem na teren izađem da pobijedim. kada uđete u salu ako ste borac, sportista, ono izvorno što sport nosi, izađite pa dajte sve od sebe. Opet kažem neki jesu, ali neki nisu dali sve od sebe. Ja bih volio da se svi pozvani odazovu za kvalifikacije. To je opet na njima. Nekako ako se ne pokrene zajedništvo, neka ideja, taj koji treba da priča neka priča, a ne svako okreće glavu i gleda svoja posla. To nije dobro i sa takvim pristupom se ne smije stići nigdje. Pokrenuta je priča o priprema za kvalifikacije, ali daleko je od završetka. Pitanje šta nas sve čeka”,, kazao je Nikolić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje