Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bh. bodybuilder Mirnes Husanović ušao u top 10 u IFBB profesionalnoj ligi

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački bodybuilder Mirnes Husanović ušao je u top 10 takmičara u svom prvom nastupu na IFBB profesionalnoj ligi.

Na takmičenju u Bukureštu, na kojem je učestvovalo 16 bodybuildera, a naš predstavnik osvojio je osmo mjesto u ukupnom poretku.

 • – Ne mogu vjerovati koliko sam visoko kotirao na svom prvom profesionalnom takmičenju. Osmo mjesto i nije previsok plasman, ali gledajući rejting ovog takmičenja i konkurenciju moram istaći da sam presretan. Nekoliko takmičara koji su bili na bini Mr. Olympia prije nekoliko mjeseci učestvovalo je u Rumuniji – istakao je Husanović.

  Višestruki šampion Bosne i Hercegovine, ali i regionalnih takmičenja ne namjerava se zaustaviti na ovome.

  – Meni je ovaj rezultat izuzetno bitan, pogotovo kada pogledam da je iza mene ostalo nekoliko zvučnih imena iz ove kategorije. Mišljenja sam da mogu napredovati još više, i da se mogu naći na pozornici Mr. Olympia. Trener i ja smo već napravili plan ka tom cilju – zaključio je Husanović.

  Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojio je Angel Calderon Frias iz Španije, a na podijumu su se još našli predstavnici Kuvajta na drugom i Irana na trećem mjestu.

  Na takmičenju učestvovao još jedan bh. predstavnik Adnan Gosto, koji je u ukupnom poretku zauzeo deseto mjesto.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje