Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Atletičar Dino Bošnjak fair-play potezom oduševio sportski svijet

Preuzmite sliku

Dino Bošnjak je nastupio u utrci na 5.000 metara, a u finišu Slovenac Vid Botolin je kolabirao na stazi. Bošnjak je podigao Botolina i praktički ga nosio do samog cilja.

Hrvatska atletska reprezentacija završila je na devetoj poziciji u drugoj diviziji ekipnog prvenstva Evrope u poljskom Chorzovu, ali je sjajan sportski potez hrvatskog takmičara Dine Bošnjaka oduševio sportski svijet.

Bošnjak je nastupio u utrci na 5.000 metara, a u finišu utrke Slovenac Vid Botolin je kolabirao na stazi. Bošnjak je podigao Botolina i praktički ga nosio do samog cilja.

Hrvatski atletičar je završio kao posljednji, dok je Botolin, kojem je nakon utrke pružena ljekarska pomoć, diskvalificiran.

Odbijena slovenska žalba

Slovenska ekipa žalila se na ovu odluku, no vodstvo takmičenja je njihovu žalbu odbilo. Slovencima je upravo zbog toga propao plasman u najjaču diviziju, koji su ispustili za pola boda.

Bošnjak je član Atletskog kluba Gorica, a njegov fair-play potez je oduševio sportski svijet s velikim brojem pohvala na društvenim mrežama, prenosi Hina.

Ekipno prvenstvo Evrope u atletici održava se u sklopu Evropskih igara. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje