Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amel Tuka u subotu u Parizu ima prvi nastup u Dijamantnoj ligi

Preuzmite sliku

U subotu, u kasnim popodnevnim satima, u Parizu, održat će se miting Dijamantne lige na kojem će nastupiti ponajbolji svjetski atletičari. Jedan od njih je i najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Ovo će mu biti prvi nastup na mitingu Dijamantne lige ove godine. Prije toga bilježio je dobre nastupe u Zenici, Bratislavi i Velenju. Posebno se ističe rezultat iz Velenja, koji mu je, kako kaže, dao dodatnu dozu samopouzdanja.

,,Radujem se nastupu na Dijamantnoj ligi jer ću trčati sa najboljima u svijetu trenutno na 800m. Dati ću sve od sebe. Rezultat iz Velenja mi je dao još veće samopouzdanje i očekujem da ću popraviti svoj najbolji rezultat ostvaren ove sezone”, izjavio je Amel Tuka za službenu stranicu Atletskog saveza BiH.

U 2015. godini kada je Monaku istrčao najbolji rezultat u svijetu u toj sezoni, prethodno je nastupao u Velenju gdje je ispunio potrebne norme za Svjetsko prvenstvo u Pekingu i Olimpijske igre u Riju. Sudbina se ponavlja!?

U Velenju, nakon nekoliko mitinga, istrčao je rezultat vrijedan norme za Svjetsko prvenstvo u Londonu. Sada putuje u Pariz.

Da li će još jednom ispisati historiju bosanskohercegovačke atletike, vidjet ćemo u subotu, 1. jula, u 20 sati i 40 minuta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje