Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Amel Tuka: “Trčao sam za svoju dušu”

Preuzmite sliku

Rekorder Bosne i Hercegovine na 800 metara Amel Tuka u brilijantnoj utrci je sinoć pobijedio na svom debitantskom nastupu na mitingu “Dijamantske lige” u Monaku.

Sjajna utrka donijela je novi državni rekord 1,42:51 kojim je pokazao da se nalazi u odličnoj formi pred naredna takmičenja u ovom elitnom nadmetanju trenutno najboljih na svijetu.

U izjavi za Fenu Amel Tuka je istakao da je večeras trčao za svoju dušu i sve one koje je poziv za nastup u Dijamantskoj ligi obradovao kao i njega.

Hvala svima koji mi pomažu, ja sam ovo sam čekao godinama i dočekao. Hvala onima koji mi daju podršku i neka znaju da su dio ovog uspjeha. Ovaj rezultat je moj veliki uspjeh, ali i bosansko-hercegovačke atletike. Trku sam istrčao u rangu najboljih, ali sam je zaista istrčao za svoju dušu. Sada moram da se skoncentrišem na treninge, da sa trenerom nastavim raditi i hvala bh. medijima na podršci – rekao je Tuka za Fenu.

Trenerski tim našeg rekordera ističe da je Amel Tuka ispunio planirani rezultat, a nakon večerašnje utrke će nastaviti sa trenažnim procesom u Italiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje