Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ako pobijedi “Bijelog Tysona” Damir Beljo za svjetsku titulu botit će se protiv Marca Hucka

Preuzmite sliku

Fenomenalni bh. profesionalni bokser Damir Beljo 5. septembra branit će u Hercegovini titulu evropskog prvaka u boksu po WBO verziji protiv iskusnog boksera Nurija Seferija sa Kosova koji živi u Švicarskoj.

Borba će se održati u Mostaru ili Širokom Brijegu, a ako naš uspješni bokser pobijedi za svjetsku titulu mogao bi se boriti protiv, ni manje ni više nego Marca Hucka (Muamera Hukića).

Beljo planira napraviti vrhunski bokserski spektakl koji nije viđen u BiH, s toga je nedavno ugostio čuvenog evropskog boksačkog menadžera i promotora Erola Ceylana, koji je ujedno i menadžer Nurija Seferija.

Erol je jedan od najjačih promotora i menadžera u Evropi. Ima deset vrhunskih boraca i veliko je ime u svijetu boksa. Meč protiv Seferija neće biti nimalo lak. Najveći mi je problem što sam do sada sa svim svojim protivnicima najduže boksao sedam rundi. Meč u septembru će biti u 12 rundi. To su velika psihološka opterećenja. Riječ je o vrlo opasnom protivniku. Nuri Seferi ima nadimak Bijeli Tyson – niko ga nije uspio pomjeriti s mjesta, ima iskustva boksanja mečeva od 12 rundi, pet puta je bio prvak Evrope. Izabrao sam teži put, da odmah boksam s njih, a mogao sam dva-tri puta braniti titulu protiv manje kvalitetnih boksera – ističe Beljo.

S Ceylanom je iz Njemačke u Hercegovinu došao i Ivan Dijaković, koji je inače rodom iz Rame, odakle je i bombarder Damir Beljo. Dijaković je vlasnik uglednog kluba borilačkih vještina „University of fighting“ u kojem je jedan od trenera i proslavljeni K-1 borac Stefan Leko.

Ako Damir odbrani titulu, tako mu je obećano, dobit će šansu za svjetski naslov i to protiv Marca Hucka. To bi se trebalo dogoditi do kraja godine. Marco Huck će se u avgustu boriti u Americi. Ukoliko pobjedi, te ako Damir pobjedi Seferija, onda će se njih dvojica boriti za svjetsku titulu – trvdi Dijaković.

Kako kaže Damir, titula prvaka svijeta mu je dječački san.

Ništa mi nije došlo preko noći. Išao sam korak po korak. Vjerovao sam u sebe, ali i trenere. Za moju karijeru najzaslužniji su moji treneri Dalibor Miletić i Damir Zubac. Oni su me iz ovakvih uslova doveli do toga da sam evropski prvak. To ne bih uspio bez njih. Sanjam o meču za najboljeg na svijetu. Još samo jedna stanica je ostala, a to je ovaj meč u septembru sa Seferijem. Da sam imao bolje uslove i da sam imao pravu podršku već bih bio prvak svijeta – kaže Beljo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,