Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Adnan Žilić preuzima žensku odbojkašku reprezentaciju Katra

Preuzmite sliku

Na poziv Olimpijskog komiteta Katra Adnan Žilić je prihvatio ponudu da već od 5. augusta bude na mjestu selektora ženske odbojkaške reprezentacije ove zemlje.

Bivši igrač Jedinstva iz Brčkog i nekadašnji pomoćni trener ŽOK “Slobode” u narednom će periodu kako saznajemo obaviti pripreme sa ženskom reprezentacijom Katra pred Svjetski kup koji će se odigrati u mjesecu novembru.

Žilić će pripreme sa odbojkašicama Katra obaviti u Sloveniji nakon čega ga očekuje nastup na Svjetkom kupu, gdje će kao selektor sa selekcijom Katra biti domaćin turnira.

Dok je obavljao funkciju pomoćnog trenera u ŽOK “Sloboda”, Žilić je prošle godine skupa sa svojim bratom Almirom koji je tada bio trener osvojio Kup Federacije BiH pobjedivši u finalu favoriziranu ekipu Kule Gradačac i tako je nakon dugo vremena u Tuzlu stigao jedan pobjednički pehar.

Prethodno su braća Žilić uz samo jedan zabilježen poraz uspjeli sa odbojkašicama tada ŽOK „Studenta“ da osvojile titulu prvaka (Superlige FBiH za žene) te izbore plasman u Premijer ligu Federacije BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,