Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Živio u studentskom domu, kupio polovnu Opel Corsu, a jučer postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka

Preuzmite sliku

Manchester City jučer je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedio Bayern 3:0 i napravio veliki korak prema polufinalu.

City je slavio golovima Rodrija u 27., Bernarda u 70. i Haalanda u 76. minutu, a osim toga je imao još nekoliko velikih prilika, piše Raport.

Ključan trenutak susreta dogodio se u 27. minutu kad je Rodri fantastičnim udarcem s 20 metara pogodio same rašlje Sommerovog gola.

Španac se na malom prostoru oslobodio jednog igrača Bayerna, prebacio loptu na lijevu nogu i preciznim udarcem savladao Bayernovog golmana koji nije imao nikakve šanse da to odbrani.

Rodriju je to bio prvi gol u Ligi prvaka u 44. utakmici, a čitavu utakmicu bio je jedan od najvažnijih Pepovih igrača.

Nakon susreta se na Twitteru pojavila priča o detaljima njegovog života koji uopšte ne nalikuje na život nogometaša.

Rodri zarađuje 250.000 eura sedmično, a 25 posto od tog iznosa redovno uplaćuje raznim humanitarnim organizacijama širom Španije.

Ne vozi skupe sportske automobile, svojevremeno je kupio polovnu Opel Corsu preko oglasa, a snimljen je kako se s djevojkom Laurom vozi na romobilu.

Osim toga, Rodri nema na tijelu nijednu tetovažu jer redovno donira krv pa smatra da bi tinta koja se koristi za tetoviranje mogla zagaditi njegovu krv.

Dok je igrao u Španiji u Villarrrealu i Atletico Madridu živio je u studentskom domu na nagovor roditelja kako bi iskusio taj dio života iako nikad nije studirao.

Rodri je u City došao u ljeto 2019. godine iz Atletica za 70 miliona eura.

Do sada je za Pepovu ekipu odigrao 194 utakmice i zabio 26 golova uz 15 asistencija. Ima dva naslova prvaka i dva osvojena liga kupa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,