Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zinedine Zidane: Biće katastrofa ako ne uđemo u finale

Preuzmite sliku

Zinedine Zidane, trener madridskog Rela pred večerašnji revanš polufinala Lige šampiona protiv Manchester Cityja izjavio je da će biti katastrofa ako se njegov tim ne plasira u finale, javlja Anadolu Agency (AA). 

Zidane je potvrdio da je Cristiano Ronaldo sto posto spreman, da je počeo trenirati i da će biti u sastavu.

„Ronaldo će igrati, ali takva situacija nije sa Karimom Benzemom i Casemirom. S njima dvojicom, zbog njihovih povreda, nećemo rizikovati. Međutim, mislim da imamo dovoljno snage i kvaliteta u našoj ekipi da to nadoknadimo“, kaže Zidane za španske medije.

Real ove sezone nije osvojio niti jedan trofej. Ostala mu je još borba u španskoj Primeri i Ligi šampiona. U domaćem prvenstvu je situacija dosta komplikovana, jer su Barcelona i Atletico Madrid sa bodom više dva kola prije kraja u velikoj prednosti.

„Bila bi katastrofa da ne uđemo u finale Lige šampiona. Do sada, govorili smo da nismo osvojili ništa. Međutim, u dobrom smo trenutku i naš plan je da protiv Cityja damo sve od sebe kako bi rezervisali mjesto u finalu. Biće to veoma teška utakmica. Ako ne prođemo dalje biće to katastrofa, jer želimo da igramo finale“, jasan je francuski trener.

Utakmica Real Madrid – Manchester City igra se večeras u 20,45 sati na stadionu „Santiago Bernabeu“. Prvi susret u Engleskoj završen je rezultatom 0:0. Finale ovosezonskog izdanaj Lige šampiona na programu je 28. maja na milanskom „San Siru“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,