Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Željo se oprostio od nastupa u Evropi u sudijskoj nadoknadi!

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara propustili su veliku priliku da igraju u trećem pretkolu Europa lige. U revanš susretu na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu Plavi s Grbavice igrali su nerješeno 2:2 s makedonskim Metalurgom iz Skoplja.

Slavlje navijača Želje u drugoj minuti sudijske nadoknade pokvario je Krstev koji je pogodio za prolaz svoje ekipe.

Fudbaleri Željezničara imali su prednost od  dva gola razlike sve do 62 minute. Željo je poveo u 16 minutu nakon nespretne intervencije Dodevskog koji je posigao autogol.

Rezultat na 2:0 povećao je Bajić početkom dugog poluvremena. Makedonci priliku za smanjenje rezultata prvo su imali u 57. minuti kada Simonovski nije iskoristio šut sa bijele tačke, pet minuta kasnije Radeski je uspio da postigne pogodak za svoj tim i tako donese neizvijesnost do samog kraja.

Kada su svi na stadionu očekivali posljednji sudijski zvižduk, uslijedio je šok, najbolji igrač Metalurga Krstev mrežu domaćina pogađa u 92 minuti i tako svoju ekipu odvodi u treće pretkoklo Europa lige.

Sarajevski Plavi u prvom meču odigranom prije pet dana u gostima, remizirali (0:0), što im uz večerašnji remi, nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Makedonce u narednom evropskom dvomeču čeka kiparska Omonija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,