Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zajedno u igri, zajedno u Slobodi: FK Sloboda u posjeti Prvoj osnovnoj školi Živinice

Preuzmite sliku

FK Sloboda Tuzla posjetio je Prvu osnovnu školu u Živinicama čiji učenici su sportski dan obilježili na originalan način druženjem s fudbalerima, članovima Omladinskog pogona, te igračicama ženskog tima FK Sloboda Tuzla.

Zajedno s koordinatorom Omladinskog pogona FK Sloboda, Emsadom Aljićem igrači i igračice družili su se s učenicima kojima su približili sportske navike i praktično pokazali kako izgleda biti dio kolektiva crveno-crne porodice, te baviti se fudbalom.

Učenici su najprije imali priliku da razgovaraju s članovima Crveno-crne ekipe, da pitaju sve što ih zanima, a zatim se pristupilo praktičnom dijelu gdje su se svi zajedno dobro zabavili.

Na kraju druženja, učenici su nagrađeni simboličnim poklonima koji će ih podsjećati na stečeno iskustvo i nova prijateljstva s članovima kolektiva FK Sloboda Tuzla.

Inače, posjeta je upriličena u sklopu projekta ”Zajedno u igri, zajedno u Slobodi” čiji cilj je da se pokaže da sportski klub može doprinijeti zajednici, inspirisati mlade ljude da se bave sportom, da se bolje upoznaju s fudbalom, te da stvore veze s ljudima koji se bave tim sportom profesionalno. (Foto: FK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje