Utorak, 14. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaigrajmo za humanost: Fukare bolje od Robijaša, vedete Slobode poražene od Čelika (FOTO)

Preuzmite sliku

Drugi humanitarni malonogometni susret, pod motom “Zaigrajmo za humanost”, bivših i sadašnjih vedeta Čelika i Slobode, te navijačkih skupina ova dva kluba, odigran je pred oko 1.500 gledalaca večeras u Maloj dvorani Mejdan u Tuzli.

Prije odigravanja utakmica predstavnici FK Čelik i navijačke skupine Robijaši obišli su mjesto stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji u Tuzli i odali počast nevinim žrtvama masakra.

Prodajom ulaznica prikupljena su određena finansijska sredstva namijenjena za kupovinu novogodišnjih paketića za štićenike JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Ideja o humanitarnom dvomeču Tuzlaka i Zeničana nastala je u razgovoru sa dugogodišnjim prijateljem Aldinom Džidićem, a čim smo je spomenuli svojim prijateljima i bivšim saigračima odlučeno je da se akcija odmah sprovede u djelo” kazao je bivši reprezentativac BiH i, Gradimir Crnogorac.

Izuzetno nam je drago što smo nastupili pred punom dvoranom i što smo uspjeli prikupiti novac za mališane JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja. Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija u kojima smo mi kao navijačka skupina Fukare Tuzla učestvovali i tako će biti i u budućnosti” izjavili su za Tuzlanski.ba pripadnici Fukara.

U veoma dobroj atmosferi Fukare su bile uspješnije od Robijaša rezultatom 5:3, dok je duel vedeta Slobode i Čelika okončan rezultatom 5:7 u korist gostiju iz Zenice.

Organizaciju ove humanitarne manifestacije pomogao je Grad Tuzla i još nekoliko firmi koje su pomogle da troškovi organizacije budu svedeni na minimum. (T. Dahić / Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje