Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zagreb: Održana hrvatska premijera filma “Miroslav Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča”

Preuzmite sliku

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u kinu Kaptol Boutique održana je hrvatska premijera dokumentarnog filma “Miroslav Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča”, autora Sabahudina Topalbećirevića, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon premijernog prikazivanja u Sarajevu, večeras je upriličena hrvatska premijera dokumentarnog filma “Miroslav Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča“, autora sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića, na kojoj se okupio velik broj uzvanika iz svijeta nogometa, sporta i javnog života.

Film o “treneru svih trenera” u sat i pol trajanja sažima Ćirino teško odrastanje u Travniku, zatim njegove početke karijere, rad u Švicarskoj, Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji, sve do njegovog trenerskog rada i najvećih uspjeha s Dinamom i hrvatskom reprezentacijom.

„Jako sam uzbuđen i zahvalan onima koji su imali inicijativu da tako nešto ovjekovječe. U početku sam bio protiv jer čini mi se da filozofiju hrvatskog naroda poznajem, ona ne voli ljude koji su stalno nazočni, prisutni, ali meni opraštaju koješta”, izjavio je Ćiro.

  • Dodao je kako mu je „1982. godina bila najvažnija pa dugo, dugo ništa i onda 1998.”.

    Autor filma Sabahudin Topalbećirević izjavio je kako u filmu sudjeluje tridesetak sugovornika, većina Vatrenih, osobe iz 1982. godine kada je s Dinamom osvojio titulu prvaka Jugoslavije, zatim i akteri i članovi iz tadašnje reprezentacije BiH.

  • “Akcenat filma je stavljen na njegovo teško odrastanje i dvije glavne stvari koje su obilježile njegovu karijeru, a to su hrvatska reprezentacija i Dinamo”, kazao je Topalbećirević.

     

    Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

     

    Objavu dijeli Sabahudin Topalbecirevic (@stbaho)

    Dejan Lovren, aktualni hrvatski reprezentativac, izjavio je kako je Ćiro, dan danas uspješnu priču hrvatske nogometne reprezentacije započeo 1998. godine.

    “Napravio je prelijepu priču o hrvatskoj reprezentaciji. Toliko toga je ostvario u ime Hrvatske da mislim da je ovo najmanje što možemo učiniti za njega”, poručio je Lovren.

  • Na promociji je sudjelovao i aktualni izbornik nogometne reprezentacija Zlatko Dalić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić, bivši predsjednik HNS-a i hrvatski reprezentativac Davor Šuker te brojni dugi uzvanici.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje