Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wenger: Iako ne igra Ibrahimović, mladi napadač Rashford bi nam mogao praviti probleme

Preuzmite sliku

Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović zbog žutih kartona neće moći igrati u derbiju protiv Arsenala, a trener “Topnika” Arsene Wenger smatra da to možda neće mnogo pomoći njegovom timu.

Wenger je više zabrinut zbog Marcusa Rashforda (19) kome se Ibrahimovićevom kaznom ukazala prilika da igra od prve minute u vrlo važnoj utakmici.

Istakao je kako bi Rashford mogao praviti probleme Arsenalu, dodajući kako je upravo ovaj mladi napadač prošle sezone najviše namučio njegov tim u meču s Unitedom.

Prošle godine nas je Rashford ‘ubio’. Bio je jak, dobro se kretao. Sve nas je iznenadio“, rekao je trener londonskog kluba.

U februaru ove godine United je na Old Trafordu pobijedio Arsenal s 3:2, a Rashford je tada u svom drugom seniorskom nastupu od prve minute postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Rashford je inače debitovao u Ligi Evrope protiv Midtjyllanda, samo tri dana uoči derbija s Arsenalom i od tada je postigao 12 pogodaka.

Mladi napadač je u dresu reprezentacije Engleske u pet nastupa postigao jedan pogodak.

Nakon 11. odigranih kola Manchester United je na 6. poziciji s 18 bodova, dok je Arsenal na četvrtom mjestu s 24 boda. Prvi na tabeli je Liverpool s 26 bodova, a prate ga Chelsea s 25 i Manchester s 24 osvojena boda. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje