Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Wenger: Barcelona je ranjivija nego ikad, u padu je (!?)

Preuzmite sliku

Engleski klubovi moraju dovoditi najbolje igrače i bit će konkurentni u Ligi prvaka. A u Španjolskoj više nema zanimljivog prvenstva, govori Arsenalov trener

Arsenalov trener Arsene Wenger vjeruje da se Barcelona pogoršala u odnosu na ranije godine i da je ranjivija nego ikad!? Bez obzira na činjenicu da je postavila rekord po nizu bez poraza!

Barca je u osmini finala Lige prvaka s ukupno 5:1 isprašila topnike, ali unatoč tome Wenger vjeruje da je europski prvak načinio korak unatrag i da će engleski klubovi vrlo brzo opet biti konkurentni u Ligi prvaka.

U nogometu je presudna kvaliteta igrača, a s većim prihodima, engleski će klubovi moći kupovati najbolje igrače i to će biti odgovor.

Klubovi iz ostalih zemalja već su u padu. Godinama su engleske ekipe stizale u završnicu Lige prvaka, a ni sada te ekipe (poput Barcelone i Bayerna) nisu nedodirljive. a Barca je u dvije utakmice protiv nas bila ranjivija nego ikad prije.

Također, Wenger smatra da su engleski klubovi žrtve jake lige. PSG je, primjerice, već osigurao naslov, Barcelona i Bayern vrlo su mu blizu…

Oni se mogu šetati prvenstvom prije naše međusobne utakmice. Pa tri dana prije nas Barca je u ligaškoj utakmici (protiv Getafea, nap. a.) nakon 20 minuta vodila s 3:0! Imaju problem rasprodati stadion jer ondje više nema zanimljivog prvenstva, oni mogu birati koliko će ozbiljno i jako ići u svaku utakmicu, što je u Premier ligi nemoguće.

Arsenal lov na naslov prvaka nastavlja protiv Evertona u subotu popodne, iako su se tek u četvrtak vratili iz Barcelone.

Ne, neće raspored utakmica, uvjetovan od strane TV kuća, biti izgovor ako ne uspijemo. Ne, raspored utakmica ne pomaže i ne ide na ruku klubovima, ali nije izgovor jer prije su s istim takvim rasporedom engleski klubovi stizali do finala Lige prvaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje