Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vila sa 7 spratova: Ovdje Cristiano Ronaldo provodi dane u samoizolaciji

Preuzmite sliku

Sport je jako pogođen koronavirusom. Brojna svjetska takmičenja odgođena su do daljnjeg, a sportske zvijezde nalaze se u samoizolaciji sa svojim porodicama

U samoizolaciji je i Cristiano Ronaldo. Napadač Juventusa ne nalazi se u Torinu, već je prije nekoliko dana otišao u Portugal s porodicom posjetiti bolesnu majku, no kako se stanje u Italiji u međuvremenu pogoršalo, Ronaldo je odlučio ostati u rodnoj državi.

Nalazi se u Madeiri, gdje ima luksuznu vilu s čak sedam spratova. Portugalac u vili ima sve uslove koji su mu potrebni za život, a na jednom spratu ima ogromnu teretanu u kojoj može održavati formu uoči nastavka sezone.

Cristiano koristi samo dva od sedam spratova, a na jednom spratu mu živi brat s porodicom. Njegova majka je trenutno u bolnici jer je imala moždani udar.

Ronaldova vila ima brojne sobe, saunu, igraonicu za djecu, kućno kino…

Poslao je i poruku na društvenim mrežama.

“Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao nogometaš, nego kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto svime što se dešava i što utiče na cijeli svijet. Veoma je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktuelnom situacijom”, napisao je Ronaldo na svom Instagramu pa je dodao:

“Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a suosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj suigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam podršku istinskim profesionalcima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako rizikuju vlastite živote.”

Sjajni Portugalac osim vile u Portugalu, ima i lanac hotela u nekoliko gradova u Evropi. Uz to, posjeduje i svoju modnu marku CR7 od koje zarađuje milione.

Nedavno se počastio i novim stanom u Lisabonu, a platio ga je sedam miliona eura. To je najskuplji stan u portugalskom glavnom gradu.

Ronaldo je morao licitirati za stan, a htjela su ga još dva milionera, no nogometaš Juventusa je ponudio najviše. Stan ima 400 kvadrata, veliku teretanu, bazen na vrhu zgrade, tri spavaće sobe i saunu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje