Srijeda, 26. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki korak prema finalu: Sloboda na Grbavici porazila Željezničar (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Željezničar i Sloboda danas su odigrali prvu polufinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu ‘Grbavica’. Sloboda je u prvom polufinalnom susretu savladala Željezničar rezultatom 2:1. U drugom polufinalnom meču Radnik je u Bijeljini savladao ekipu Širokog Brijega rezultatom 1:0.

Hladan Tuš za navijače Željezničara uslijedio je na samom početku utakmice. U 2. minuti utakmice dosuđen je slobodan udarac za Slobodu na 40 metara od gola “Plavih”, kojeg je sjajno izveo kapiten tima Zajko Zeba koji je pronašao Krpića koji je ostao apsolutno sam u kaznenom prostoru i nije mu bilo teško pogoditi glavom.

U 28. minuti Željezničar je imao priliku kada je Miroslav Stevanović je ubacio, a Memija nije najbolje zahvatio loptu iz dobre pozicije, pa je na kraju završila u gol autu.

U nastavku utakmice Željezničar nije uspijevao ozbiljnije ugroziti gol Muminovića sve do 61. minute kada je Lendrić obišao Muminovića, loptu vratio za Miroslava Stevanovića, ovaj ubacio, a Bogičević glavom pogadio za 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola Željezničar je nastavio ofanzivno igrati ali je odbrana Slobode otklanjala opasnosti ispred svog gola. U 68. minuti sa ivice kaznenog prostora loptu prema golu Muminovića sjajno uputio Bekrić, ali je mladi golman Slobode odlično intervenisao i spasio svoj gol.

U 70. minuti utakmice sjajan šut na gol Željezničara uputio je Mladen Veselinović ali je stativa spriječila loptu da završi u golu Željezničara, nekoliko trenutaka kasnije sa istog mjesta Veselinović je uputio loptu prema golu, a Ivan Kostić sjajno reaguje i dovodi Slobodu ponovo u vodstvo rezultatom 1:2. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao a fudbaleri Slobode su pobjedom na Grbavici napravili veliki korak prema finalu Kupa BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,