Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Veliki gubitak: Ronaldov potez za nevjerovatnu cifru ‘olakšao’ kompaniju Coca-Cola

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo je najpopularniji fudbaler današnjice i svaki njegov potez ima globalni utjecaj. 

U ponedjeljak uoči utakmice protiv Mađarske Ronaldo je ispred sebe vidio dvije boce Coca-cole, odmah ih je sklonio te u ruke uzeo flašu vode. Tom prilikom je s nekoliko riječi izustio da je bolje da se pije voda nego gazirano piće. Nekoliko sekundi je bilo dovoljno da izazove pravi “zemljotres”.

Ronaldov gest je imao jako negativan utjecaj na američku kompaniju, posebno ako se uzme u obzir cijena dionica prije i poslije “Cristianovog trenutka”.

Sklanjanje dvije boce pića učinilo je da Coca-Cola za kratko vrijeme izgubi nevjerovatne četiri milijarde dolara.

Berze u Evropi su se otvorile u 15 sati. U tom trenutku jedna dionica Coca-Cole iznosila je 56.10 dolara.

Pola sata kasnije kada su se Ronaldo i Fernando Santos pojavili u press sali Ferenc Puškaš stadiona vrijednost je pala na 55.22 dolara po dionici.

To znači da je za kratko vrijeme zabilježen pad dionica od 1.6 %, što znači da je vrijednost kompanije pala sa 242 milijarde na 238 milijardi. Dakle, gubitak je četiri milijarde dolara.

Ronaldo je u prošlosti u nekoliko navrata poručio da je jako važno za djecu da imaju zdravu ishranu. Čak je i javno komentarisao nesporazum kojeg ima sa sinom.

“Nekad pije Coca-Colu i Fantu i jede čips. Dobro zna da to ne volim”, rekao je Ronaldo što je jasan pokazatelj koliko mu je zdravlje važno.

Ovakav Ronaldov pristup uopšte nije iznenađenje jer su ga zdrav način života, pravilna ishrana i načini treniranja “podmladili” za nekoliko godina obzirom da iako ima 35 godina to se uopšte ne primjeti u njegovoj formi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje